Μαρία Μαγδάλη - Οι εμπειρίες μίας διπλής υποτρόφου της DAAD στη Γερμανία

Η Μαρία Μαγδάλη, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης και διπλή υπότροφος της DAAD, καλεσμένη εξ αποστάσεως στο Γλωσσικό Κέντρο την Τετάρτη 01.12.2021 και την Πέμπτη 02.12.2021.

Η Μαρία Μαγδάλη σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης από όπου αποφοίτησε με άριστα το 2012. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών της έλαβε υποτροφία από την DAAD  για γλωσσικές σπουδές στη Γερμανία (στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης – Technische Universität Dresden). Το 2015 ολοκλήρωσε με άριστα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Environmental Engineering” στο Πολυτεχνείο του Μονάχου (Technische Universität München) όπου εξειδικεύτηκε στη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων και υδατικών πόρων έχοντας λάβει υποτροφία της DAAD.

Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός βοηθός στην έρευνα και στη διδασκαλία στην έδρα Υδρολογίας και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ETH Zürich). Η ομιλία πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.