Η Αγάπη Δαβράδου απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης και υπότροφος της DAAD, καλεσμένη στο Γλωσσικό Κέντρο

Η Αγάπη Δαβράδου πρώην φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης και υπότροφος της DAAD μιλάει για τις εμπειρίες που απέκτησε στη Γερμανία μέσω της υποτροφίας γλώσσας και της πρακτικής άσκησης καθώς και για τη διαδικασία αναζήτησης της θέσης αυτής, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στις 14.30.  

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ε1.001 στο ισόγειο του Γλωσσικού Κέντρου με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας Αθηνών.  

Σύντομο Βιογραφικό  

Η Αγάπη Δαβράδου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης τον Ιούλιο 2018. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών παρακολούθησε ως υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) εντατικά μαθήματα Γερμανικής Γλώσσας και ορολογίας μηχανικών στο Institut für Internationale Kommunikation e.V. του Βερολίνου. Το 2015 πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στην Mercedes-Benz στο Rastatt της Γερμανίας. Τον Ιανουάριο του 2021 έλαβε το μεταπτυχιακό της με τίτλο «Προηγμένα συστήματα πληροφορικής – Ανάπτυξη λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης» από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και εκπόνησε τη μεταπτυχιακή της διατριβή στο Instituto Superior Técnico της Πορτογαλίας.
Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως μηχανικός μηχανικής μάθησης (machine learning engineer) για την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης σε νομικά έγγραφα και παράλληλα συνεργάζεται ως εξωτερική ερευνήτρια με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την εφαρμογή αλγορίθμων βαθιάς μηχανικής μάθησης (deep learning) σε ιατρικές εικόνες.